HOTEL BLAŽA ĐAKOVO

O nama

Lokacija i upute

Hotelske usluge

Proslave i svečanosti

Predavanja i seminari

Restoran i catering

Smještaj i rezervacije

Turistička ponuda

Kontakt

 

O NAMA

Dobro došli!

Hotel Blaža je osnovan 1993. godine kao prvi đakovački hotel koji je zadovoljio visoki standard kvalitete od tri zvjezdice. Sa 18 soba i 2 apartmana te dugom tradicijom, iznimnu pažnju poklanjamo udobnosti i željama naših gostiju. Želimo da Vaš boravak u Đakovu bude nezaboravan i da nesmetano uživate u ljepoti i turističkoj ponudi našeg grada i regije.

Đakovo se prvi puta spominje u poznatim pisanim dokumentima 1239. godine. Od tada počinje bogata povijest našeg grada i biskupije u Đakovu koje kroz godine zauzima sve zapaženije mjesto kulturnog i crkvenog središta.
Centralno mjesto u gradu zauzima katedrala bazilika Sv. Petra, po riječima pape Ivana XXIII, najljepša katedralna crkva na prostoru od Venecije do Istanbula. U ljeto 2003. godine gost katedrale bazilike i Đakova je bio i papa Ivan Pavao II.
Regija je poznata po proizvodnji kvalitetnih i vrhunskih vina raznih sorti. Nadbiskupija Đakovačko-osječka u tom smislu njeguje iznimno dugu tradiciju.
U Đakovu su sahranjeni poznati hrvatski pjesnik Luka Botić i najveći od hrvatskih biskupa, Josip Juraj Strossmayer.
Grad je poznat i po ergeli lipicanaca koja je po dokumentima starija od 500 godina. Ergelu su 1972. godine posjetili i članovi britanske kraljevske obitelji: kraljica Elizabeta II, princ Filip i princeza Ana.

Dođite i Vi! Tijekom Vašeg boravka u Đakovu, nađite svoj dom u hotelu Blaža. Ukažite nam povjerenje da budemo Vaši domaćini!